Theta možgansko stanje

 
 

Radost ne obstoja v končnem. Radost obstoja samo v neskončnem.

Upanišade,
Temelj največjega znanega dela indijskih filozofij

Theta stanje zavesti je stanje globoke relaksacije, tudi spanja, izredno živih sanj, stanje za prebujanje posebnih čutnih zaznav in aktiviranja samozdravljenja. To je stanje popolnega notranjega miru. Tu se skriva večji del naših podzavestnih spominov, slik otroštva, resničnih čustev in občutkov, prepričanj in podzavestnih misli, ki pogojujejo naše zunanje reakcije, skratka krojijo naše življenje v odnosih in našem doživljanju, sprejemanju in razumevanju fizične realnosti. Skozi to stanje (frekvenčno valovanje) tudi zdravimo, spreminjamo, preprogramiramo in izboljšujemo sebe, kot tudi druge. To je na nek način povezano z periodičnimi preskoki v gama frekvenčno območje možganskega valovanja, kjer se poraja zmožnost nadzavestne kreativnosti. V tem stanju- theta-gama smo povezani tako z biološko, kot tudi duhovno inteligenco, kar bi lahko opredelili kot povezavo s kozmično-ustvarjalno zavestjo ali z Bogom.

Ima frekvenco od 4 do 8 Hz in je klasificirana kot "počasna" možganska aktivnost. Povezana je s kreativnostjo, intuicijo, sanjarjenjem in fantaziranjem, in zajema spomine, čustva in občutenja. Theta valovanje je močno izraženo med notranjo pozornostjo, meditacijo, molitvijo in med duhovnim zavedanjem. Je stanje med budno zavestjo in spanjem. To je področje nezavednega uma. To stanje je nenavadno za odrasle pri budni zavesti, je pa povsem normalno za otroke do 13 leta starosti. Ti valovi so povsem normalni med spanjem. Ko je Theta ritem valov optimalno funkcionalen, je značilen za oz. omogoča prilagodljive in kompleksne strukture vedenja, kot so učenje in spominjanje. Ob nenavadnih čustvenih okoliščinah, kot sta recimo stres ali bolezen, se to kaže v neravnovesju teh valov.

  • Področja: praviloma regionalno, pojavlja se lahko v več predeloh možganov
  • Subjektivno občutenje stanj: intuicija, kreacija, spomin, fantazija, vizualizacija, sanje, menjavanje misli, zaspanost; "enost", "vedenje"
  • Vedenje in aktivnosti: kreativnost, intuitivnost; fokus, lahko tudi razpršena pozornost
  • Fiziološke povezave: zdravljenje, integracija uma in telesa
  • Učinki treniranja: če je spodbujeno, lahko to stanje rezultira v transu podobnem stanju. Če se to stanje zanika, lahko to izboljša koncentracijo in sposobnost usmerjanja pozornosti.
"Danes sem prejela CD in sem ga že takoj poslušala. Moram povedat, da sem se natančno spomnila vsega in vsakega občutka, ob pripovedovanju svoje preteklosti. Ugotovila sem da je resnično zelo težko vsaj približno razložit, kaj se takrat dogaja v duhovnem svetu, tiste informacije so zelo nabite z občutki in težko jih je prevajat oziroma uglasit z besedami..., ampak je super, ker se vsega spomnim in točno poznam vsak občutek, tako da mi je vse jasno. Spoznala sem da imam v tem življenju problem, da včasih ne sprejmem situacije v kateri se znajdem. Ne sprejmem sedanjega trenutka. In sedaj vem, da je dejansko tako kot je, najboljše. Regresija mi je odprla oči, glede tega. Super je bilo. Se slišiva še za nadaljno seanso."

Tatjana, Domžale (PLSR regresija)

Za dodatne informacije ali prijavo na regresijo v prejšnja življenja (PLSR) ali življenja med življenji (BLSR) po metodi dr. Michaela Newtona, nas pokličite na telefonsko številko 031 472 981 ali izpolnite kontaktni obrazec.
 
 

Vir:
Inštitut Transpersonalne Psihologije (2011), Elektronski vir, http://www.theta-psy.com/sl/theta-psy/znanost-in-mogani.html [dostop 8. julij 2011]
Zepan M. (2011), Elektronski vir, http://teate-reiki.com/index.php/theta/theta-healing-predstavitev.html [dostop 8. julij 2011]
Backman L. (2009), Knjiga Bringing your Soul to Light, Llewellyn Worldwide, 2009