Hipnotična regresija

 
 

Spomini na pretekla življenja imajo transformacijsko moč zdravljenja.

Dr. Brian L. Weiss, M.D.,
psihoterapevt, regresoterapevt, avtor knjig

Med regresijo se klienta vodi v naravno stanje pasivne sproščenosti ali hipnotičnega transa, v katerem lahko dostopa do podatkov, ki so izven okvirjev sedanjega življenja, ki ga živi. Gre za doseganje informacij iz četrte dimenzije, kjer so informacije "nelokalne". Za vse, ki niso domači v teh pojmih, naj na kratko opišemo terminologijo, kot jo opisujejo fiziki, matematiki, metafiziki in vsi, ki se kakorkoli ukvarjajo s področjem kvantne dimenzije.

Različne dimenzije stvarnosti

Tridimenzionalna realnost (3D) je seštevek vsega, kar mnogi razumejo kot "življenje". Obsega vsakodnevno življenje, ki obstaja v materialnem svetu in našem linearnem razumu: svet računov in položnic, dnevnih obveznosti, sestankov itd. Vse prevečkrat se identificiramo z našimi telesi, razumom, dnevno rutino in rituali, ki jih izvajamo v tej zgoščeni gmoti energije, ki jo imenujemo zemlja.

"Že dlje časa sem razmišljal o regresiji, pred leti sem namreč prebral odlični knjigi Usoda duš in Potovanje duš Michaela Newtona. V teh knjigah sem spoznal mnogo stvari, katere se dogajajo zdaj v mojem življenju in življenju bližnjih, prijateljev. Dejansko, ko sem jih prebral, sem dobil mnogo odgovorov zakaj se dogaja to meni ali bodisi ostalim; Glede na vse je v meni ostala želja, da opravim regresijo zase, saj sem hotel vedeti še več. Ko sem zasledil, da celo v Sloveniji obstaja natanko enaka regresija (metoda), sem se odločil za "odhod nazaj" v prejšnja življenja. Postopoma sem padal v hipnotično stanje, občutil sem lahkotnost telesa ko me je regresoterapevt vodil v moje otroštvo, podoživel sem ponovno to, nato sva šla še dlje – v prejšnje življenje, kjer sem živel v tuji državi, bil ženska z sedmimi otroki, odkril sem hkrati tudi problem- vzrok, ki se pojavlja v sedanjem življenju... Skratka moram priznati, da gre za enkratno doživetje."

Roman, Vrhnika (PLSR regresija)

Višja zavest, svet večnosti in duhovnosti trka na naše globlje zavedanje. Včasih nam sanje pripeljejo blizu nekoga, ki že dolgo ni več fizično prisoten med nami, rojstvo novega bitja nas spomni na čudež življenja, sončni zahod pritegne naše oko k lepotam in veličini narave. Ko življenje teče dalje, mnogi spoznajo, da se je težko stvari oprijeti le iz strogega racionalnega, zemeljskega in logičnega vidika. Življenjske travme - še posebej tiste, ki so povezane z izgubo, se nam včasih ne zdijo niti malo smiselne. Za smrt, ločitev, zdravstvene težave, izgubo zaposlitve, težavne odnosi in ostale stvari, ki nam povzročajo skrbi, se zdi, da zahtevajo globlje, bolj duhovno obarvano pojasnilo.

Štiridimenzionalen pogled (4D) je astralni nivo ali energetska vibracija, ki je onstran našega fizičnega inkarniranega obstoja. Na astralnih ravneh si lahko duša spočije preden nadaljuje svojo pot v duhovni svet in komunicira s svojimi ljubljenimi. Glede na to lahko skozi naše notranje, globlje, bolj intiutivno zavedanje komuniciramo izven naše človeške tridimenzionalne razsežnosti. Mnogi začnejo svoje duhovno zavedanje s spoznavanjem tega nelokalnega sveta izven časa in prostora. Slutnje, telepatija in komunikacija z mrtvimi so običajni primeri energetskega prenosa izven tretje dimenzije. Ko se prvič podamo na te neosnovane in neoprijemljive poti, ni nenavadno, če izkusimo šok in nezaupanje. Na drugi strani pa so natanko to tiste izkušnje nelokalnega, ki druge vodijo k iskanju višjega zavedanja in modrosti. Kot iskalci, napredujemo s tretje dimenzije na pot raziskovanja četrte.

Med tem, ko četrta dimenzija 4D vključuje elemente telepatije, izven telesnih izkušenj, magije, misticizma in navdušenja, to ni končni cilj potovanja naše duše. Nasprotno bo naša duhovna pot služila za naše najvišje dobro in dvigovala našo individualno frekvenco duše in s tem planeta le tedaj, ko bomo skozi naše intuitivno zavedanje težili k izkustvu pete dimenzije (5D). Ego ostaja z nami v četrti dimenziji (4D) in izrablja fizična, mentalna in astralna telesa za doseganje ciljev ega. V budistični terminilogiji je četrta dimenzija (4D) svet "Jaz sem", med tem, ko je peta dimenzija (5D) svet "vsega, kar je in vedno bo". Peta dimezija (5D) je svet čiste duše, čiste ljubezni. Go govorimo o božanskem, govorimo o peti dimenziji (5D). To je prostor, kjer se nahajajo naši duhovni vodniki in učitelji, in iz katerega se inkarniramo v telo na zemlji.

"Regresija mi je prinesla nepozabno izkušnjo. Priporočila bi jo vsakemu, ki je odprtega duha in si želi doživeti in občutiti nekaj novega, tako rekoč nadzemeljskega.

Zanjo sem se odločila, ker sem zasledila, da regresija lahko odgovori na marsikatero vprašanje, ki se nam poraja v tem življenju, npr.: Ali je to, kar trenutno delam, res moje poslanstvo? Mi je sploh namenjena sreča v ljubezni, poslu itd.? Imam kakšne neporavnane "račune" iz prejšnjih življenj?

Moji občutki v samem procesu regresije so bili neverjetni. Sebe sem videla v prejšnjem življenju, prizori so se mi odvijali pred očmi kot v kakšnem filmu. Zdaj se sploh ne bojim smrti, saj sem jo v regresiji podoživela. Na kratko lahko rečem, da je smrt kot neka nirvana in ne predstavlja nobenih bolečin, nobenega obžalovanja, le eno preprosto udobje, mir, breztelesno občutje. Moja duša je potovala v t.i. "nebesa", kjer sem srečala svojega duhovnega vodjo. Postavila sem mu nekaj vprašanj, ki zadevajo moje zdajšnje življenje. Nanje mi je odgovoril različno - ali konkretno ali pa manj konkretno. Na podlagi prejšnjega življenja, s čim sem se ukvarjala, kaj sem bila, sem lahko potegnila iztočnice z današnjim."


Andreja, Črnomelj (PLSR regresija)


Da bi lahko dostopali do četrte (4D) in celo pete dimezije (5D) iz našega zemeljskega telesa, moramo doseči stanje spremenjene zavesti. Obstaja na stotine definicij zavesti, vendar niti ena popolnoma ne opiše tega pojma. Zavest ni fizična entiteta četudi se manifestira skozi možgane. Moderna znanost je začela razumevati, da spremenjeno stanje zavesti določa strukturna ureditev možganskih celic in biokemični procesi v možganih, zato so zavest lahko demonstrirali kot proces možganske električne aktivnosti. V meniju levo se nahajajo različna stanja možganskih valov, ki jih dosegamo ob različnih priložnostih. Izberite stanje, ki Vas zanima in proučite na kakšen način vpliva na našo zavest in katere značilnosti ga zaznamujejo.

Za dodatne informacije ali prijavo na regresijo v prejšnja življenja (PLSR) ali življenja med življenji (BLSR) po metodi dr. Michaela Newtona, nas pokličite na telefonsko številko 031 472 981 ali izpolnite kontaktni obrazec.

Vir:
Backman L. (2009), Knjiga Bringing your Soul to Light, Llewellyn Worldwide, 2009