Sproščanje starih čustvenih energij

 
 

Človeške duše ni mogoče docela uničiti hkrati s telesom; nekaj ostane, kar je večno.

Baruch Spinoza,
filozof

Ali dogodek, ki je vzrok zdajšnje težave, izvira iz tega ali preteklega življenja, za regresijo ne pomeni kakšne velike razlike. Pomembno je predvsem to, da dogode, ki je vzrok težav, ne le opazujemo, temveč še enkrat podoživimo, in sicer z vsemi čustvi, ki so se pri tem pojavila. To je edina pot, da resnično očistimo čustvene napetosti v nezavednem jazu, ki jih je duša prinesla s seboj v sedanje življenje.

Če si vzročno situacijo samo ogledamo, s tem problem le razložimo. Potem sicer vemo zakaj problem imamo, a ga s tem še ne odpravimo. Odločilen korak k rešitvi in osvoboditvi je, da odpravimo negativne čustvene energije, ki so takrat nastale. Ne moremo pa jih odpraviti, če ne vemo, za katera čustva gre, in zato jih moramo najprej še enkrat občutiti. Podoživetje ta čustva tudi pripiše situaciji iz preteklosti. Tako vemo, da sodijo v preteklost in da jih več ne potrebujemo.

V regresiji se lahko pojavi več različnih ali podobnih vzročnih situacij in vse je treba podoživeti. Bistven vzrok nekega problema pogosto izvira iz izkušnje v otroštvu v tem življenju. Vzrok težave je lahko samo ta izkušnja, mogoče pa je tudi, da je je doživetje aktiviralo še starejši vzrok iz neke situacije v preteklem življenju. V slednjem primeru je pomembno, da podoživimo tudi to situacijo iz preteklega življenja.

Praviloma gre za nekaj konkretnih situacij, včasih pa tudi za dalj časa trajajoča stanja, ki so se morda pojavljala celo življenje. Takšen primer bi bil več desetletij trajajoč nesrečen zakon z neljubečo in morda brutalno spolnostjo, v katerega je ženska morala privoliti proti lastni volji. V preteklosti je bilo namreč običajno (in v nekaterih kulturah je tako še sedaj), da so starši zakonskega partnerja izbrali samo iz ekonomskega vidika in hči se je morala ukloniti. 


Za dodatne informacije ali prijavo na regresijo v prejšnja življenja (PLSR) ali v življenje med življenji (BLSR) po metodi dr. Michaela Newtona, nas pokličite na telefonsko številko 031 472 981 ali izpolnite kontaktni obrazec.

 

Vir:
Sigdell J. (2010), knjiga Regresija v prejšnja življenja, Ara založba, 2011