Odkrivanje izvorne travme

 
 

Človeške duše ni mogoče docela uničiti hkrati s telesom; nekaj ostane, kar je večno.

Baruch Spinoza,
filozof

Regresoterapija je lahko zelo zdravilna, saj določene težave po regresiji preprosto izginejo ali pa se občutno zmanjšajo. Pri tovrstni regresoterapiji gre za naslednje: klient ima problem, mi pa želimo odkriti in razrešiti izvorno "travmo" tega problema, tisti dogodek torej, ki ga je povzročil. Ponavadi je to neprijetno, če ne celo hudo doživetje, ki je globoko ranilo dušo in je največkrat tudi povzročilo fizično smrt v tistem življenju. Največkrat se na ta način razrešujejo strahovi in fobije. Ljudje s strahom pred psi, pajki, kačami in konji v regresiji doživijo, da so v enem izmed preteklih življenj imeli s takšno živaljo izkušnjo, ki je običajno povzročila njihovo smrt, in se osvobodijo svojih strahov, ko ta dogodek ponovno podoživijo. Ženska, ki vrsto let ni vstopila v dvigalo, se je v regresiji doživela kot rudar v Walesu konec 19. stoletja. Nekega dne je dvigalo strmoglavilo in rudar je umrl. Takoj po regresiji se je klientka prvič po desetih letih spet peljala z dvigalom.

Za regresijo se pogosto odločajo tudi ljudje, ki imajo težave v odnosih. Dve duši se redko ujameta po naključju. Ali sta se nekoč prej že ljubili ali pa se srečali, ker se morata spraviti (več o tem poiščite tukaj). V tem primeru morata obe osebi obvladati nekaj ovir in težav, ki jih nosita v nezavednem. Vlogo pri tem pa igrajo tudi negativne izkušnje iz preteklosti. Če je imel klient v preteklem življenju boleč odnos ali če je bil kot otrok priča težavnemu odnosu staršev, to vpliva na njegove zdajšnje zmožnosti za odnos. Nekateri ljudje imajo okoli sebe nekakšen nevidni ščit, ki onemogoča čustveno bližino. Kdor ima takšen zid, običajno privlači partnerje s prav takim zidom. In tako dva zidova tako rekoč trčita drug ob drugega. Takšen zid nastane iz negativnih izkušenj v preteklosti. Pogosto se je oseba nezavedno zazidala, ker je mislila, da jo bo to obvarovalo pred bolečino, v resnici pa je zid "ščiti" pred ljubeznijo.

Za dodatne informacije ali prijavo na regresijo v prejšnja življenja (PLSR) ali v življenje med življenji (BLSR) po metodi dr. Michaela Newtona, nas pokličite na telefonsko številko 031 472 981 ali izpolnite kontaktni obrazec.

 

Vir:
Sigdell J. (2010), knjiga Regresija v prejšnja življenja, Ara založba, 2011
Backman L. (2009), Knjiga Bringing your Soul to Light, Llewellyn Worldwide, 2009