Razjasnitev vzroka

 
 

Človeške duše ni mogoče docela uničiti hkrati s telesom; nekaj ostane, kar je večno.

Baruch Spinoza,
filozof

Ko podoživimo ključne vzročne situacije današnjega problema, ki izvirajo iz preteklosti (več o tem poiščite tukaj), moramo v naslednjem koraku razjasniti vzročno povezavo, če se ta ne razkrije sama: kako to, da je tedanja izkušnja povzročila današnji problem? Nato razjasnimo karmično povezavo. Travmatična izkušnja, ki je postala vzrok problema, se vendar ni zgodilo brez razloga. Zakaj je oseba morala to doživeti? Za to je obstajal karmični vzrok, ki izvira spet iz življenja pred tem. Za celostno razumevanje je treba razjasniti tudi ta vzrok.  

V situaciji, ki se izkaže kot vzrok problema, je bil regresiranec praviloma žrtev - okoliščin ali ljudi. Nekaj je moral izkusiti na lastni koži. Zakaj? Po zakonu karme je situacija vsebovala lekcijo, iz katere bi se na ravni duše morali nečesa naučiti. To pomeni, da smo nekaj podobnega pred tem nekoč doživeli kot storilec. Sicer lekcija ne bi bila potrebna.  

Ko uvidimo to povezavo, lahko tudi izkušnjo žrtve razumemo v novi luči. Zdaj jo lahko namesto kot kruto in nepravično usodo dojamemo kot izkušnjo, ki jo je naša duša potrebovala in jo celo izbrala - le da se zdaj tega ne zavedamo. Na ravni duše smo se zanjo odločili že pred novo inkarnacijo in privolili v "nalogo" novega življenja. Toda kako lahko v tako hudo izkušnjo sploh privolimo? Zato, ker imamo v breztelesnem stanju kot čista duša med dvema utelešenjima drugačno zavest, s katero spoznamo, da za napredek v svojem razvoju potrebujemo določene izkušnje.

Iz življenja na strani storilca duša pogosto prinese občutke krivde, ki se jih ne zavedamo. Tudi te moramo odpraviti, saj se v večini primerov izkaže, da jih zdaj več ne potrebujemo. Te lekcije smo se naučili in česa takega ne bi več nikoli naredili. Občutki krivde so torej izpolnili svojo nalogo in so poslej odveč. Žal pa se jih pogosto veliko predolgo oklepamo. Zdi se nam, da že samo dejstvo, da jih imamo, kaže na to, da jih imamo iz določenega razloga in se jih ne smemo osvoboditi. V regresiji pa lahko spoznamo, da se od njih dejansko lahko poslovimo. In to je seveda veliko olajšanje.


Za dodatne informacije ali prijavo na regresijo v prejšnja življenja (PLSR) ali v življenje med življenji (BLSR) po metodi dr. Michaela Newtona, nas pokličite na telefonsko številko 031 472 981 ali izpolnite kontaktni obrazec.
 

Vir:
Sigdell J. (2010), knjiga Regresija v prejšnja življenja, Ara založba, 2011